Παραλίες

Χαλικιά –Βάτα
 

Κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά στη Χαλικιά –Βάτα, κάτω από το Φλομοχώρι, όνομα που έχει πάρει από τα πολλά βότσαλα-χαλίκια που έχει όλη η παραλία. Με δύο μαγαζιά όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, μεζέδες ή ψάρι.

Σκουτάρι
 

Σκουτάρι, μεγάλη παραλία με ψιλή χρυσαφένια άμμο κρυστάλλινα και ρηχά νερά, ιδανική για θαλάσσια σπορ. Ένα παράξενο εκκλησάκι βρίσκεται στην άκρη της, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Υπάρχει ταβερνάκι με καλό και φθηνό φαγητό.

Αλύπα
 

Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο εξαιρετικής ομορφιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε ιδιωτική παραλία . Έχει βότσαλο χοντρό και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω  υπάρχουν πετρόκτιστα πυργόσπιτα τα οποία δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Μαρμάρι
 

Μία αμμουδιά που κρύβεται ανάμεσα στους  λόφους στην κατεύθυνση  από  Βάθεια προς  Ταίναρο, στην άκρη της χερσονήσου της Μάνης, τη γνωρίζουν Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες. Τα τελευταία χρόνια είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, καφετέρια και ταβέρνα με εξαιρετική θέα από ψηλά.

Καλογριά
 

Σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, ακριβώς δίπλα από την Στούπα θα βρείτε την πανέμορφη παραλία της Καλογριάς, με υπέροχα, πεντακάθαρα νερά και παχιά άμμο. Από τις πιο γνωστές της περιοχής, είναι οργανωμένη και ενδείκνυται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης, μιας και περιτριγυρίζεται από καφετέριες και μπαρ. Επίσης, η παραλία είναι συνδεδεμένη με το συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, καθώς εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του με τον Αλέξη Ζορμπά.

Φονέας
 

Από τις πιο γνωστές... άγνωστες παραλίες της Μάνης, θα την βρείτε έξω από την Καρδαμύλη, με κατεύθυνση προς Αρεόπολη. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον ασφάλτινο δρόμο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο παρκαρίσματος με αρκετά δέντρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, με λευκά βότσαλακαι έναν μεγάλο βράχο στο κέντρο της παραλίας να λειτουργεί σαν φυσικός βατήρας για τους τολμηρούς.

Πόρτο Κάγιο
 

Ακόμα ένα γραφικό φυσικό λιμανάκι με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι μέχρι ένα σημείο οργανωμένη, ενώ ακριβώς από πάνω θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια με ντόπια κουζίνα.

Βάθεια
 

Βάθεια

Ένας από τους πολλούς κολπίσκους στη διαδρομή προς την πολυφωτογραφημένη πυργοπολιτεία της Βάθειας.

 

Λιμένι
 

Λιμένι

Το Λιμένι βρίσκεται σε ένα γραφικότατο κολπίσκο στη Λακωνική Μάνη, μετά την Αρεόπολη, με πολλά πυργόσπιτα. Δεν έχει αμμουδιά, ούτε είναι οργανωμένη παραλία. Παρ’ όλα αυτά, ενδείκνυται για βουτιές από τα βράχια, ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα και αρκετά ρηχά με ψιλή άμμο. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μαγαζιά για καφέ και φρέσκο ψάρι, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Οίτυλο
 

Οίτυλο

Μια υπέροχη μεγάλη και αμμουδερή παραλία, συνώνυμη της άγριας ομορφιάς της Μάνης, κατά μήκος του οικισμού Ν. Οίτυλο.